Hvad er business networking?

For det første er det mund-til-mund markedsføring og for de fleste erhvervsfolk den mest effektive måde at skabe nye forretninger på. Og så koster det ikke ret mange penge.

For det andet drejer det sig om at skabe gode, stærke og tillidsfulde relationer til erhvervsfolk i det område, du og din virksomhed opererer i.

Du har brug for folk, der kan hjælpe dig med at nå dine mål og gøre dig succesfuld. Du kan ikke gøre det alene. Alle succesfulde erhvervsfolk har benyttet sig af networking for at nå dertil, hvor de er i dag.

At bygge relationer handler om at få folk til at kende dig, synes om dig og have tillid til dig. Når du har gjort det, så vil de hjælpe dig, anbefale dig og handle med dig.

For det tredje handler det om at være synlig over for din målgruppe. Det er ikke nok at være den bedste til dit fag.

Det er blevet sagt, at strategien for overlevelse er synlighed. Der findes forretningsfolk, som er halvt så dygtige som dig, men de tjener det dobbelte. Årsagen? De har et stort og stærkt netværk.

For det fjerde er det en metode til at afdække nye muligheder og kick-starte nye relationer. Alle dine relationer er startet på en af følgende fem måder – telefonisk, via internet (e-mail), gennem korrespondance (brev, brochure), gennem anbefaling (reference) eller ansigt til ansigt.

Der findes ingen andre måder at lære nye mennesker at kende på. For at komme i kontakt med de rigtige mennesker og blive kendt, bør networking være dit primære værktøj.

For det femte handler det om at samle folk, viden, ideer og ressourcer. Alt, hvad du ønsker at gøre i dit liv, er formentligt blevet gjort af andre før.

Næsten alle spørgsmål er blevet besvaret, og næsten alle problemer er blevet løst. Medmindre du ønsker at gøre dine egne fejl og genopfinde hjulet, så kan du med garanti finde svaret i dit netværk.

For det sjette drejer det sig om at spørge og lytte. Det lyder enkelt. Men hvorfor taler hovedparten af forretningsfolk så alt for meget?

Lyttefærdigheder er generelt underudviklede. Stil de rigtige spørgsmål, og du vil banke konkurrenterne af banen. Networking events er derfor det perfekte forum at lave forretning i.

Som det syvende og sidste er det også uddannelse. Fortæl dit netværk hvem du er, og hvad du laver. Og spørg selv ind til de personer, du taler med. Når I kender hinanden og har tillid til hinanden, er det også nemmere at skabe forretning med hinanden.

Der er ingen forretningsmæssig fidus ved at være verdens bedst bevarede hemmelighed. Du bliver nødt til at få budskaberne frem. For det er her, kimen til din succes ligger.

————-

Business Network International (BNI) er verdens største og mest succesfulde business network af sin slags. BNI har over 110.000 medlemmer i mere end 45 lande. I danmark findes 50 grupper fordelt over hele landet. Læs mere om BNI Danmark på www.bni.as

Kommentarer

  1. skriver

    Jeg går også ind for den personlige kontakt. Nu leverer jeg hjemmesideløsninger der ofte kan drukne i teknisk snak om søgemaskineoptimering. Jeg får ofte positiv feedback fra mine kunder netop fordi jeg tager ud og taler med dem på et menneskeligt sprog. Så alle deres spørgsmål og tvivl bliver taget frem i lyset med det samme.
    http://www.profilsite.dk
    BNI Holbæk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *